تهران، خیابان خیام شمالی، مقابل پارک شهر، پاساژ 777، پلاک 39، بازرگانی غدیر
فلنج فولادی یکی از پرکاربرد ترین مدل های فلنج موجود در بازار است. به طور کلی فلنج ها از جنس پلاستیک و یا فولاد ساخته می شوند. به دلیل دوام و ویژگی های بهتر فولاد، فلنج فولادی در مقایسه با دیگر مدل ها کاربرد های بیشتری در صنایع دارد. فلنج ها دارای مدل های مختلفی همچون مدل تخت، فلنج گلوداروفلنج اسلیپون هستند.
فلنج ها (flange) یکی از مدل های اتصال دهنده های لوله ها، شیرآلات و دستگاه ها به یکدیگر هستند. فلنج ها در مکان هایی که در آن لوله ها، ابزار دقیق، شیر ها و دیگر تجهیزات برای تعمیر و نگهداری مونتاژ شده اند، مورد استفاده قرار می گیرند. اتصال فلنج دار از سه قسمت مجزا می شود. 1-فلنج ها 2- گسکت ها 3- پیچ ها.
فلنج فولادی بصورت قطعه دیسکی شکل است که همیشه به صورت جفت به کمک پیچ و مهره دو قطعه را به یکدیگر متصل می سازد و به آسانی باز و بسته می شود و برای فشار های کم و زیاد مناسب است. آب بندی بین دو فلنج توسط گسکت (Gasket) که در بین آن ها قرار داده می شود، انجام می گیرد. جنس فلنج ها از فولاد و آلیاژ های آن و یا از چدن و استیل و سایر مواد ساخته می شود.
فلنج ها بسته به نوع جنس، متناسب با فشاری که تحمل می کنند به کلاس های مختلف به شرح ذیل تقسیم می گردند.
مطابق این استاندارد فلنج فولادی و آلیاژهای آن به کلاس های ۱۵۰-۳۰۰-۴۰۰-۶۰۰-۹۰۰-۱۵۰۰-۲۵۰۰- تقسیم بندی می شوندکه این اعداد ماکزیمم فشار بر حسب PSI بوده و فلنج ها حداکثر دمای مجاز را می توانند تحمل کنند و معمولا فشار کارکرد حدود ۲٫۴ برابر اعداد فوق است. (رابطه فشار با دما برای جنس های مختلف در استاندارد فوق مشخص گردیده است)
در این استاندارد فشار تحمل فلنج فولادی و آلیاژ های آن با PN نشان داده شده که این نشان دهنده فشار اسمی بر حسب BAR است. به عنوان مثال PN ۳۰ یعنی فشار کارکرد فلنج ۳۰ BAR است.
این نوع فلنج فولادی دارای تحمل فشار بیشتری نسبت به فلنج های گروه ANSI بوده و در کلاس های ۵۰۰۰-۳۰۰۰-۲۰۰۰-۱۵۰۰۰-۱۰۰۰۰ رده بندی می گردند.