تهران، خیابان خیام شمالی، مقابل پارک شهر، پاساژ 777، پلاک 39، بازرگانی غدیر
جنس لوله:
لوله های گازی همگی از جنس فلز شاخته می شوند ولی با توجه به گاز و نوع مصرف از آلیاژ هایی با قدرت های مختلف استفاده می کنند. قیمت لوله گازی به شکل موثری به جنس لوله استفاده بستگی دارد. برخی لوله ها برای محیط های ساخت و یا گاز های خورنده استفاده می شوند و به همین دلیل باید از آلیاژ های قوی و مقاوم در برابر خورندگی استفاده کنند. از طرف دیگر لوله های گاز شهری به دلیل ماهیت خنثی گاز شهری آلیاژی سبک تر دارند و بیشتر در مقابل ضربه و فشار مقاوم هستند تا برای ساختمان خطری به وجود نیاید.
نحوه نصب لوله:
در گذشته تمامی لوله های انتقال گاز ساختمان ها رو کار بودند زیرا الیاژ های فلزی موجود قدرت زیادی نداشتن و تحت فشار ساختمان دچار مشکل می شدند و نمیتوانستند استاندارد های لازم برای نصب در داخل کار را پشت سر بگذارند. نسل های جدید لوله های گازی این مشکل را برطرف کرده اند و مدل های جدید حتی قابلیت نصب در داخل کار را دارند. بدین ترتیب لوله های گاز را نیز می توان در داخل دیوار ها پنهان کرد. به همین دلیل قیمت لوله گازی به میزان زیادی به نحوه نصب لوله نیز بستگی دارد. لوله های داخل کار از آلیاژ های سنگین و با مقاومت بالا بهره می برند و به همین علت قیمت تمام شده بسیار بالاتری نیز دارند.
اتصالات لوله:
معمولا لوله های گازی با استفاده از جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند. با این حال برای چرخش ها و انشعابات نیاز به اتصالات مخصوص و هماهنگ با جنس لوله دارند. معمولا اتصالات به دلیل سختی های ساخت و مدل های متنوع دارای قیمت های بالاتری در مقایسه با لوله ها هستند. در هنگام محسابه قیمت لوله گاز تعداد اتصالات و قیمت دقیق آن ها را نیز در نظر داشته باشید.
رنگ خوری لوله:
یکی از نکات منفی در خصوص لوله های گاز نصب شدن آن ها بر روی دیوار ساختمان ها است. بدین ترتیب لوله های گازی شکل ظاهری ساختمان را خراب می کنند و به همین علت صاحبان سعی می کنند با رنگ آمیزی شکل بهتری به ان ها ببخشند. بدین ترتیب لوله هایی که سطح خارجی بهتری برای رنگ آمیز دارند قیمت بالاتری نیز دارند. بدین ترتیب قیمت لوله گازی به قابلیت رنگ پذیری روی لوله نیز ارتباط دارد.
طول و نوع لوله:
پیش از سفارش لوله ها و همچنین تخمین قیمت لوله گازی نسبت به تهیه نقشه گاز کشی و اندازه گیری قسمت های مهم اقدام نمایید. همانطور که در بالا اشاره کردیم، معمولا نصب لوله های گاز در اخر کار انجام می شود و در صورتی که بودجه درستی را برای این کار کنار نگذارید قطعا برای تمام کردن کار لوله کشی با مشکل مواجه خواهید شد. به همین علت با نقشه دقیق تمامی طول لوله ها و جنس لوله ها و اتصالات مورد نیاز را تخمین بزنید تا یک قیمت حدودی درست از هزینه پیش روی خود داشته باشید.
دستمزد استادکار:
به دلیل استفاده از جوشکاری برای نصب لوله های گازی و همچنین قوانین سخت اداره گاز و شهرداری ها، نیاز به استادکار های ماهر برای لوله گشی های خود خواهید داشت. در این شرایط باید هزینه نصب و دستمزد را نیز به قیمت لوله گازی اضافه کنید تا بتوانید برآورد هزینه درستی داشته باشید.
هزینه حمل و نقل:
لوله های گازی از جنس فلزی هستند و معمولا شاخه های تکی این لوله ها نیز طول بلندی دارند. به همین علت حمل و نقل لوله ها کار آسانی نیست و هزینه پایینی نیز نخواهد داشت. سعی کنید هزینه حدودی حمل و نقل را نیز محاسبه کنید و به قیمت لوله گازی اضافه کنید.
قوانین سخت اداره گاز:
اداره گاز و همچنین شهرداری ها قوانین سختگیرانه ای در خصوص گاز کشی ساختمان ها دارند. این قوانین در خصوص جنس و طول لوله ها و نوع لوله کشی ها جزئیات بسیار زیادی دارد. در هنگام برآورد قیمت لوله گازی سعی کنید ابتدا قوانین را مطالعه کنید و یا با یک فرد متخصص مشورت کنید تا بتوانید برآورد درستی از هزینه های پیشرو به دست آورید. برخی اوقات قوانین موجب می شود حتی لوله کشی های انجام شده نیز تخریب شده و دوباره از نو انجام شود.